Masážní gely

Doporučujeme

Levandulový masážní olej
Tělový olej s vysokým obsahem levandulové silice. V tradiční...
Výrobce: Green idea
Balení: 200 ml
Doporučená cena: 168,-
Vaše cena: 161,-
Indiferentní základní mas. olej
Indiferentní (medicinální) základní masážní olej je vhodný k...
Výrobce: Green idea
Balení: 5000 ml
Doporučená cena: 998,-
Vaše cena: 958,-
Celustin - masážní olej
Celustin – masážní olejová kompozice s vysokým obsahem...
Výrobce: Green idea
Balení: 200 ml
Doporučená cena: 168,-
Vaše cena: 161,-
Jalovcový masážní olej
Masážní lymfodrenážní kompozice ve formě oleje obsahuje...
Výrobce: Green idea
Balení: 200 ml
Doporučená cena: 168,-
Vaše cena: 161,-
Chladivé bylinné mléko
Bylinná kompozice ve formě mléka s obsahem rostlinných extraktů...
Výrobce: Green idea
Balení: 200 ml
Doporučená cena: 148,-
Vaše cena: 142,-

antioxidanty

V lidském těle se každý den odehrává mnoho chemických procesů a reakcí, při nichž vznikají látky nebezpečné našemu organismu. Říkáme jim volné radikály (celým názvem volné kyslíkové radikály). Jsou to vysoce reaktivní látky, které se díky své molekulární stavbě velice snadno sloučí s mnoha jinými látky a změní tak jejich strukturu.

Například pokud se volný radikál spojí s polynenasycenými mastnými kyselinami (které jsou pro tělo velmi důležité), dojde k přetransformování molekul (proces zvaný oxidace) a z mastných kyselin se stávají obyčejné látky, které tělo vyloučí. Proto je pro náš organismus důležité tyto volné radikály ihned po jejich vzniku zadržet a zničit. Látky, které dokážou volné radikály zastavit neboli blokovat, nazýváme antioxidanty.

Antioxidanty jsou látky snižující pravděpodobnost vzniku volných kyslíkových radikálů, omezují jejich aktivitu a převádí je na méně reaktivní nebo úplně nereaktivní. Aby se zamezilo oxidačním procesům v potravinách, které jsou sami o sobě hodně náchylné k oxidaci (např. oleje, ovocné šťávy atd.), přidávají se antioxidanty rovnou do některých potravin.

Antioxidanty obecně dělíme do dvou skupin a to na přirozené a syntetické. Přirozené se v dané potravě vyskytují přirozeně, ikdyž třeba v menší koncentraci. Syntetycké se vyrábějí uměle a přidávají do potravin, ve kterých se přirozené nevyskytují. Ještě dnes je častěji používána první skupina, ikdyž moderní věda dokazuje, že přidávání syntetických antioxodantů není zdravý škodlivé, a proto není důvod se jim vyhýbat.

Zdrojem volných radikálů není jenom naše tělo, ve kterém vznikají jako odpadní produkty při buněčném dýchání a obranných procesech organismu ale také životní prostředí a jeho produkty. Bohužel v dnešní době na ně narážíme skoro všude a to vlivem znečištěného ovzduší, nadměrného hnojení ale také v průmyslových chemikáliích (kosmetika, oblečení, obuv atd.) UV a ionizujícím zářením, drogách a cigaretovém kouři. V těle se volné radikály vytváří nejvíce při stresu.

Volné radikály urychlují stárnutí buněk, oslabují imunitní systém a mohou vést k rakovině, proto je dobré udržovat v těle průměrnou hodnotu aktioxidantů z jejich zastavení.

Více produktů a přípravků na příznaky: antioxidanty

Další příznaky:

oči   únava   klouby   pohmožděniny   revma   akné   pokožka   otoky   těžké nohy   detoxikace   celulitida   pro krásu   frigidita   masáže   křečové žíly   cévy   hemoroidy   žíly   artróza   svaly   ekzém   hydratace   popáleniny   jizvy   relaxace a regenerace   poruchy spánku   spánek   atopický ekzém   lupénka